Докато гоним ползите в живота, изпускаме самия живот - 1


Статията е написана с изричното съгласие на участниците. За целите на конфиденциалостта някои от фактите са променени, но смисълът  е запазен.  Всяка прилика с реални хора е абсолютна случайност.

- Старая се толкова много, уча, развивам се, давам всичко от себе си и в работата, и във връзката, и в приятелствата, а резултатите... вместо да се подобрят, се влошават. Сигурно някъде греша? - погледна ме въпросително със зачервени от умора очи и леко се наведе напред в очакване на отговор.

Изглежда си се заела със задачата да бъдеш добра във всичко, което правиш. Откъде взимаш цялата енергия?

Хммм. - На широкото й чело се изписа дълбока бръчка. К., очевидно изненадана от въпроса, подвигна рамене, присви устни и погледна настрани с учудване. - Ми ето ми го проблема. Енергията ми сякаш секва и нямам нито силите, нито мотивацията да поддържам темпото от преди. Хайде да го оправим!

- Ти май имаш план и за това. Някаква идея откъде да започнем? - подхванах енергично.

- Амиии, най-вероятно трябва да приоритизирам, да стана малко по-ефективна, да спестявам времето от закуските, обедите - започна да изброява, без да спира. - Мога да ям в колата, по пътя за работа или между срещите; така ще ми остават не 6, а цели 8 часа сън! И ако се наспивам по-добре, ще съм много по-продуктивна.

- Браво, измисли го! Сега остава само да го разпоредиш и на служителите си и след не повече от месец ще затворите фирмата поради липса на персонал.

К. леко се надигна на стола, мушна ръцете си под бедрата, погледна ме позасрамено с огромните си сини очи и започна да клати крака като малко момиче.

- Няма да проработи, нали?

- Защо няма? Ще проработи, само че ще доведе до същия резултат.

- Хмммм - К. се остави на тишината в стаята, погледна замислено през прозореца и започна да почуква с обувки по краката на стола. - Какво предлагаш? - чух след няколкоминутното й мълчание.

- Ами като за начало да започнеш с правенето на нищо.

- Нищо? - чух недоумението в гласа й. - Че какъв план е това? Ти вместо да ми помогнеш да бъда по-ефективна, предлагаш да си губя времето!

- Точно така, скъпа К. Правенето на нищо в твоя случай ще е най-ефективният начин да бъдеш по-продуктивна. А дали продуктивността ти е проблемът, остава под въпрос... - Направих пауза, наблягайки върху тема, която отдавна чакаше своя ред. - Но сега за нищото...

Хареса ли ти статията? -> Сподели я с приятели

Взе ли подаръка ми? -> Направи го ТУК

Продължение на статията ТУК

 

Ваша,

Leave a comment

Filtered HTML

  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.