Рубрика "Мъжете говорят". Георги Димитров - част 2


Интервю с Георги Димитров - 2 част

Четиво за 7 мин.

Миналата седмица се запознахте с Георги Димитровдоктор, професор, адвокат с 20-годишен опит, съпруг, баща на две деца и мъж с главна буква. В първата част на интервюто той щедро сподели с нас вярванията си за женската красота, за роляра на жената в живота на мъжа, за кавалерството и за начините да получаваме помощта по-лесно и по-бързо. Но това далеч не е всичко! Във втората част на разговора ни ще получите и няколко съвета, които - да ви призная - изненадаха и мен.

Към 1 част

- Един брак не предполага само "водене за носа". Има и моменти, в които двойката се кара. Има ли начин лошите неща да се кажат по по-мек начин?
- Категорично! Според мен вярното правило толкова години аз да имам щастлив брак е въобще да не допускам лоша мисъл. Когато усетиш, че искаш да се скараш, веднага трябва да се хванеш и да кажеш - добре, сега защо трябва непременно да се настройвам лошо, може човекът отсреща да не го е осъзнал. Да го споделиш в нормално общуване, но не и да се караш. Последното няма да доведе до по-добър резултат.

- Кое теб би те накарало да изгубиш интерес към жената до себе си?
- Пилене! Мъжът не се чувства комфортно и това му убива самочувствието. Второто нещо е той да усеща липса на възхищение у жената. Иронизирането и арогантното отношение са също предпоставки. Мъжът е подвластен на женската красота, той не може да спре да бъде ловец и ако жената спре да се поддържа, това ще го накара да загуби интереса си моментално. Няма как да спре да гледа и другите жени, разбира се. И за да може една жена да остане дълги години с един мъж, влюбването трябва да прерасне в любов, в обич, а то е съвкупност от харесване, уважение, подкрепа, приятелство и най-вече усещането на мъжа, че е мъж!

- Нужно ли е една жена да изглежда винаги като за бал? Кое всъщност прави естествената красота такава?
- Едно цвете не е нужно да бъде боядисвано, да бъде пудрено, за да бъде красиво. Когато една жена се грижи за себе си, когато изглежда добре (дори и със спортни дрехи), чиста е в мислите си, има самочувствие като жена - няма нищо по-хубаво от това. Естествено е един интелигентен мъж да се възхищава на жена, която се поддържа; тя винаги е приятна за окото. Усетът как да се облича една жена е също много важен и ужасно привлича, и слава богу, днес вече има консултанти за имидж и стил.

- Ние, жените, си мислим, че правим много благороден жест, когато ви подкрепяме в трудните моменти. Оценявате ли го?
- Оценяваме го, когато тя му каже, че каквото и да направи, тя ще е с него. Да не го критикува. Да му дава сила, да вярва в него. Ако има съмнения в него, ако не вярва в него, значи това не е мъжът за нея. Илюзия е да си мисли, че мъжът ще се промени.

- Може ли мъжът да повлияе на това жената да се развива?
- Жената трябва да има смелостта да се развива въпреки мъжа. Много мъже ги е страх от това жената да се развива, защото тя ще стане влиятелна, ще изкарва прекалено много пари и той няма да бъде на ниво да отговори на тези очаквания. Той носи в себе си вътрешен конфликт. Но ако й помага да се развива, това говори, че е много качествен мъж. Ако жената четка самолюбието на мъжа, той с радост би я съветвал. Но да очаква той да я накара, когато тя сама не може, това е абсурд.

- Жената на работното място. Ти работиш ли с жени? С кои от тях се сработваш най-лесно?
- Аз работя с много жени. Не съм се замислял, но сякаш с всички жени много работя. Не бих се сработил с някого, който има самочувствието, но не и покритието - това е нещото, което ме докарва до лудост. Оценявам откритостта, честността и професионализма. Жените са много търпеливи, последователни и оцеляващи на работното място, което е предимство спрямо мъжете.

- Работата отнема ли от жената женствеността ѝ?
- Женственост означава да се държиш като жена, а не като мъж. Да имаш финес, да си винаги добре облечена, да излъчваш женственост, което ще рече онова самочувствие, с което, като влезеш в офиса, знаеш, че излъчваш женски хормони. С други думи, самата ти да се харесваш като жена.

- Как трябва да се облича една жена на работното място?
- Винаги елегантно. Никога предизвикателно, винаги с добре съчетани цветове и добре подбран сет. Това си е цяло изкуство и за жалост не всяка жена го владее. А с повече фантазия и малко помощ от професионалисти би могла...

- Трудно ли е да работиш с една много красива жена?
- Не. Подсъзнателно хората искат да общуват с красиви хора, независимо дали е в работата, дали е в заведение. Това си е естествено. За мен въобще не е трудно, в офиса не ги гледам като сексуален обект, а като колеги.

- И във връзка с работното място - възможно ли е съчетанието между любовта и бизнеса?
- Не мисля, че може. Имам лош опит още отпреди да се оженя. Хората имат различни отношения в бизнеса, различни амбиции и непременно става разнобой. Или едното, или другото. Проблемите се пренасят от работното място у дома и обратното. И това съм го виждал много пъти при други двойки. Това е груба грешка! Не съм виждал нито една успешна връзка, в която партньорите са били семейна двойка. На фона на толкова много неуспешни... не знам за успешни. (смее се)

- Ако съществуваше идеалната жена, как би изглеждала тя и какви качества би притежавала?
- Интелигентна, красива, чаровна, амбициозна, да има бърза мисъл, чувство за хумор, да е любознателна. Също така да се облича добре, да има финес, да обича мъжете. (смее се) Да не иронизира. И в крайна сметка да е естествена, да бъде такава, каквато е - себе си! Но зависи и от мъжа.

- Какво би посъветвал един мъж - как да се отнася към жената, за да може тя да проявява всички тези качества?
- Мъжът трябва да е кавалер по душа. Това разбира се се възпитава. Но и жената трябва да позволи на кавалерството да излезе от мъжа.

- Ако жените можеха да ти кажат всичко, какво биха ти казали?
- Няма голяма разлика между мъжете и жените. И двата пола искат едно и също. Жените ги е срам и нямат смелостта да кажат това, което искат. И това се възприема едва ли не като слабост. Аз сякаш съм настроен да не ми се казва това, което не искам да чуя.

- От всичко, което чух дотук, разбирам, че ти до голяма степен си това, което си, благодарение на жената до теб. Вярно ли е?
- Да, защото когато тя ме възприема такъв, какъвто съм, какво по-добро доказателство от това. То е много окуражаващо.

- Ако можеше да й благодариш, за какво би й бил благодарен?
- Благодарен съм й за това, че ми  е приятел, че ме приема такъв, какъвто съм, и ми дава усещането, че съм свободен. Това ме кара да се чувствам добре и спокоен. 

Хареса ли ти статията? -> Сподели я с приятели

Взе ли безплатната ми книга? -> Направи го ТУК

До нови срещи,

Leave a comment

Filtered HTML

  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.