Интервю с Георги Миленчев


Ако трябваше да посоча един човек, който със сигурност знае как да се впише във всяка обстановка по един лек и непринуден начи, който може да завърже смислен разговор с мъж или с жена, то бих посочила днешния ми гост. Днес ви срещам с Георги Миленчев. Той е млад, успешен, предприемчив и иркен. Но освен всичко друго Георги е човек, който познава всичките тайни на общуването. В интервюто ще сподели тайните на общуването между двата пола, но не само.

- Здравей, Георги. Моля те да се представиш за читателите ми.
- Казвам се Георги Миленчев, на 37 години, обвързан ерген. Страстта  ми е да работя, защото съм работохолик. Обичам да работя по много и да общувам с хора. По професия съм счетоводител, но винаги съм се гордял, че не съм класическият представител на професията. Сегашният ми бизнес е внос и търговия на висок клас слухови апарати и изграждане на верига центрове за слуха Fonio. Последното е 3-годишен бизнес, който надхвърли всичките ни очаквания и прогнози за успешност. А от 2 години добавих към дейностите си и Start Up инкубатор, в който помагаме на хората, които искат да стартират технологичен бизнес, да направят първата крачка.

- Какво разбра през годините, в които правиш бизнес?
- Номер едно е, че хората, които работят за теб, трябва да се чувстват добре. Важно е да им осигурявам добра работна среда и да не ги притискам с целите на фирмата. Ако хората в компанията се чувстват притиснати да постигат нещо, те ще започнат да проявяват съпротива. Цел номер едно е да осигурявам на хората атмосфера без стрес и ако има стрес, той ще е само от клиента. И другото, което разбрах е, че мъжете поемата повече рискове от жените в бизнеса.

- С какво се гордееш най-много в живота си?
- С позитивизма си и с това, че умея да се свързвам с хората. Давам си сметка, че докато търсех своето място под слънцето, голяма част от живота ми е минала в изграждането на този актив. За мен приятелите ми винаги са били на първо място, дори пред рожденото ми семейство. Това ми идва естествено, защото просто обичам да съм сред хора. И това е доста работа. Да ходиш на две събития на седмица е изморително, но цената си струва.

- Какво ти носи това?
- Освен чисто човешките отношения то ми дава информация. Винаги знам къде какво се случва и как се случва. Иначе нямам как да хванеш цялата информация, която съществува в пространството.

- Как успяваш да се свързваш с хората? Получава ти се и ти идва естествено.
- Първото е позитивизмът. Второто е искреното любопитство към хората. Всички обичаме да говорим за себе си и ако дадеш пространство на човека да говори за себе си, ще иска да общува с теб отново и отново. Третото е използването на чувството за хумор. Също и да знаеш мярката в общуването. Аз например не навлизам в интимности, преди да съм разбрал, че с този човек мога да го направя. Хората могат да бъдат отблъснати, ако засягаш твърде лични теми, преди те да са се отворили пред теб.

- Какъв е Георги извън работната среда? Какъв си във връзките?
- Във връзките съм водещият, по-умният, по-знаещият и жените като че ли винаги са били респектирани от мен. Партньорките ми винаги са били догонващите във връзката и често съм се опитвал да управлявам част от живота на някоя жена, но не ми се е получавало. Искал съм да ги накарам да са амбициозни, да се стремят към нещо в работата, да ги накарам да имат цел и посока. Това почти винаги ми е коствало връзката.

- Ти говориш за стремежа на мъжете да помагат на жените в развитието им по един много императивен начин. Защо им е това?
- Мога да кажа за себе си. Преди години за мен е било ценно аз да имам кариера и съм мислел, че е важно и човекът до мен също да има кариера. Може би съм се притеснявал да се покажа в обществото с жена, която не отговаря на това условие. Животът ми е минавал в събития и ми се искаше да имам до себе си жена, с която да съм спокоен, че няма да ме изложи.

- А сега кое е най-важното за теб във връзката?
- Най-важното ми е спокойствието, защото от него черпя сили. Работният ми ден е много натоварен и всичко се върти около проблеми. На ден съм изправен пред 100 микроинфаркта и когато се прибера, искам да се откъсна и да си почина. Искам да мога да форматирам информацията от деня. Въпреки че ми е много трудно да правя. В съзнание ли съм, мисля за работа. Да ме остави да говоря това, което искам да говоря и когато искам да говоря. Разбрал съм, че жените имат нужда да изливат нещата, които им се случват през деня. Особено негативите. Ние нямаме такава необходимост. Когато търся да бъда изслушан, по-скоро искам да чуя себе си. Обичам събеседници, които говорят за бъдещето, а не такива, които се оплакват и мрънкат. С жените е същото.

- Ние имаме критерии, по които избираме своята половинка. Вие как избирате жената на живота си?
- За мен този избор опира до това дали виждам тази жена като потенциална майка на моите деца и дали мога да си представя да ги гледаме заедно. Дали тази жена притежава правилните ценности, за да даде добър старт на децата в живота.

- Как си се представяш в ролята на баща?
- Все си мисля, че бих бил баща, който дава. Бих споделял грижите по децата и бих направил така, че да им дам свобода да изберат какво искат да правят. Бих искал и на тях да им осигуря спокойствие.

- Какво е твоето отношение към институцията брак?
- Традиционалистът в мен си казва, че е хубаво да имаш брак с жената, от която искаш да имаш деца. Вярвам, че това дава много голямо спокойствие и чувство за сигурност на жените. Ако не ви беше толкова важно, дори нямаше да се замисля. За мен това не е ценност.

- Защо не споделяте лошите неща?
- Защото това е проява на слабост и ако го изрека на глас, значи ще покажа, че съм слаб. Освен това не обичам да тревожа хората около мен. Давам си сметка, че такава нагласа най-вероятно идва от семейството. Ако културата в българските семейства беше такава, че се даваше пространство за споделяне и на успехите, и на неуспехите, може би повечето мъже щяха да споделят открито.

- А защо не казвате хубавите неща, които мислите за нас, защо не ни правите комплименти толкова, колкото ни се иска?
- Може би защото за нас това не е важно. Ако знаехме, че е важно за вас, ако ни казвахте, че това е от значение и по какъв начин ще ви накара да се чувствате, може би щяхме да го правим. Сега отбелязвам позитивите, защото виждам, че това носи стойност.

- Какво ти е мнението за българските жени?
- Българките, по пое мнение са доста скромни. Имам предвид, че са скромни откъм исканията. В последните години се появиха златотърсачки, но те са 10-15 години по-малки от мен и са резултат от нуждите на пазара. Щом има търсене, има и предлагане.

- За коя жена мъж като теб би отделил време?
- Бих прекарал време с жена, от която мога да науча нещо. Трябва да ми е интересно с нея, за да искам дори само да общуваме. Може да е нещо за бизнеса, може да е нещо за нейната дейност, може да е нещо за това как да си поддържаме тялото във форма или нещо коренно противоположно на моят стил на живот. През последните няколко години научих много неща от жената до мен. Тя е моята пълна противоположност, но това, което ми дава, е да открия нов свят на малките неща покрай мен. Да се зарадвам на птичките, на цветята, на слънцето и това ме научава да забелязвам нещата около мен.

- Кои други качества цениш в жените?
- Грижата. Жените са по-грижовни към мъжете, отколкото мъжете по отношение на жените. Начинът, по който ти дават усещане за любов и за обич. Вие сте по-емоционални и по-нежни и ако не сте вие, много мъже няма как да  изпитат тези усещания.

- Има ли неща в поведението на жените, които ви дразнят?
- Това, че рядко сте открити и ни карате да се досещаме. Това много ни дразни. Например, вие очаквате ние да направим първата крачка, като си мислите, че сме разбрали, че ни харесвате, а ние не разбираме. Имаме нужда понякога да ни го покажете открито или да действате малко повече.

- Това няма ли да изглежда като сваляне?
- Не, не да сваля и да се предлага, а да не се дава толкова трудно. Вие си мислите, че ако ни държите на дистанция и се правите на ледени кралици, това ще ни амбицира и ще ни накара да ви пожелаем още повече. А ефектът е точно обратният. Няма нужда аз да те каня четири пъти на кафе, а ти да ми отказваш с цел да ме амбицираш. Това по-скоро би ме отблъснало. Ако ми откажеш, е хубаво да ми дадеш алтернатива. Правейки се на твърде недостъпни, се лишавате от някакъв опит, който можете да получите с този човек. Ако зад това поведение стои някакъв страх, бих посъветвал жените да работят с това нещо.

- Защо един мъж, който си прекарва страхотно с една жена, не й се обажда?
- А защо тя трябва да чака той да й се обади? Аз лично много бих се зарадвал тя да ми се обади. Дори повече, отколкото, ако аз го направя. Ще ми стане приятно и по никакъв начин тя няма да ми падне в очите, дори напротив. Това е най-големият проблем между мъжете и жените. Във взаимоотношенията трябва да си предприемчив. Ако искаш да се обадиш - обади се. Бих посъветвал жените: „Ако имаш симпатии, провери дали са взаимни. Покани го на кафе, обяд, поговори си с него и виж дали ще се получи. Ако не се получи, не губиш нищо. Но ако се получи, ще спечелиш много.“

- Жената на работното място. Какво мислиш за жените кариеристки? Гоненето на кариера ограбва ли от женствеността на жената?
- Мисля, че всеки играе различни роли и Лошата шефка може да е много мила жена с мъжа си вечер. На мен не ми пречи.

- Трябва ли да те впечатли с нещо една жена, за да искаш да си в нейната компания?
- Успешните мъже са заети и са изцяло вглъбени в работата си. В това отношение търсят няколко неща. Първо, жената трябва да намери начин да се възползва от свободното им време. Второ, заетите мъже имат нужда от развлечение. Ако ми дава нещо, което да ме забавлява и ме откъсва за малко от работата ми, би било страхотно. Това според мен е и стратегията на златотърсачките. Трето, да има нужда от неговата помощ - съвет, контакт, мнение. Това ни кара да се чувстваме полезни, важни, закрилници.
Силата на жената е в това да бъде нежна, мила, глупава, красива, забавна и търсеща помощ. Това са все неща, които впечатляват в началото, но разбира се, само върху тях няма как да се крепи една връзка.

- Слабостта означава ли безпомощност? Такива жени ли харесвате?
- В никакъв случай безпомощна! Слабостта е в това да иска помощ за нещо, което по принцип би могла да свърши и сама, но с мъжа ще й е по-лесно.

- Защо бързате да правите секс, преди да опознаете жената?
- Ние много по-бързо преминаваме на втората фаза от запознанството. А вие по-бавно загрявате за секса. За мъжа сексът като акт не е натоварен с толкова емоции, докато вие очаквате едва ли не всеки секс да е нещо специално, велико, красиво. Освен това при нас любовта минава през секса. Той е пробата дали ще продължим по-нататък или не.

- Много ли са различни мъжете и жените в нещата, които търсят в една връзка?
- Мисля, че мъжете и жените искат едно и също нещо. Искат любов, да се чувстват окрилени, да се чувстват разбрани и сексът да е супер. Ако тези нужди са задоволени, тогава ще има и пространство за щастие и развитие.

Хареса ли ти интервюто? -> Сподели го с приятели

Научи ли за "Тайните вечери"? -> Направи го ТУК

До нови срещи,

Leave a comment

Filtered HTML

  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.