Защо мъжете напускат жените си след многогодишен брак и мечтан живот?


Миналата седмица вечерях с един познат, с когото преди време се запознах на една конференция в чужбина. Този мъж има всичко: мултимилионен бизнес, коли, къщи, апартаменти, инвестиции, прекрасно голямо дете и каквото друго се сетите. Но няма най-важното - дълбока връзка със своята половинка и в момента преминава през развод. Попитах го какво се е случило, че се е наложило да прекрати отношенията по този начин.

Той ми отговори следното:

"Такива неща не се случват нито за ден нито за два. То е дълъг процес, който тече години наред. С жена ми се влюбихме от пръв поглед. Бяхме много екзотична двойка, аз - мюсулманин, тя - японка. Пътувахме из целия свят, живяхме 11 години в Япония и 20 в САЩ и в началото наистиня усещах, че тя винаги е до мен. В момента в който се появи сина ни, жена ми сякаш изчезна. Тя изяло се разтвори в нашето дете и аз престанах да бъда част от нейния свят. Ние като двойка се превърнахме в майка с детето и аз сам по себе си.

Хората се променят, но забравят да го споделят един с друг.
- Лилиан Хеллман

Когато и предлагах да ме придружава на бизнес вечери, партита и пътувания, които бяха много, тя категорично отказваше. Отказваше да ми бъде жена, любовница или просто приятел. Тя беше и все още е само майката на нашето дете. Когато тези неща не се изговарят, напрежението между двама души нараства. То се натрупва, натрупва, натрупва, докато един ден не избухне бомба. В нашия случай бомбата свърши с развод....."

Вероятно и в твоето обкръжение

има хора, които преминават през горното. Възможно е, ако си майка, също да си се озовавала в подобна ситуация. И аз съм майка и аз бях там. Но най-важното, което научих през последните 3 години майчинство е следното:
Детето винаги ще иска: твоето време, твоите грижи, твоето внимание(поне докато не стан тинейджър). Колкото и да му даваш никога няма да са достатъчни. Рано или късно, обаче, децата порастват и напускат бащиния дом, а майката може да намери до себе си един абсолютно непознат мъж.
Помисли дали искаш да си от тези жени.

Хареса ли ти статията? -> Сподели я с приятели

Искрено ваша,

Comments ( 1 )

 • Анонимен says:

  Вярно е... Мен лично винаги леко са ме дразнили, а и са предизвиквали съжаление в мен, жени, които изоставят напълно мъжа си (или го третират като излишен), след като се роди детето им. Не е редно, трябва да има баланс.
  Катя

Leave a comment

Filtered HTML

 • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
 • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
 • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Plain text

 • Не са разрешени HTML тагове.
 • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
 • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.