Да не се откажеш от мечтата.


Една жена, родена в мъничко село някъде в края на географията, от малка е шиела рокли. Още преди да се научи да държи лъжицата и да произнася "шев и кройка", тя умело е бродирала огромни настенни гоблени и е създавала приказни модели от стари парчета плат и няколко метъра дантела. След завършване на училище, момичето записва в университет. Четири години са минали като 4 дни и ето че младатат дама е излязла от там, гордо притискайки към гърдите си диплома за Моделиер - шивач. Споделяла ми е как е гледала е към небето и е махала на минаващите над главата и самолети, казвайки:

"Един ден съвсем скоро и аз ще летя със вас! А моите модели ще се знаят в цял свят."

От тогава са минали много години....Жената се е омъжила, станала е майка, а проблемите на бита са я завряли в едно малко градче близо до онова селото в края на георграфията. Ако се чудите дали е продължила да развива таланта си, то отговора е ДА. Тази жена в продължение на 35 години е влагала цялото си сърце и душа в това да създава шедоври от парче плат и няколко метъра дантела.

Един ден едно момиче я е попитало за какво най-много съжелява в живота си, и тя със тъга и срам в очите и е отговорила следното: - От 30 години мечтая да видя Рим и Париж. От 30 години мечтая хората там да видят моята работа. От 30 години мечтая тази прецизност, любов и всеотдайност, която влагам за да обличам хората, да достигне до света. От 30 години мечтая, но мисля, че вече няма за къде. Живота ми е минал и мисля вече да се ОТКАЖА от моята мечта.

Кой от вас някога в живота си се е чувствал по този начин? Кой от вас е чакал твърде дълго, кой от вас се е изморил и е отпуснал ръцете за да каже:

"Отказвам се, това не е за мен!"

? Вижте какво се случва нататък...

Момичето я е помолило да извади една химикалка и да напише мечтата си на един лист хартия, но така, както си я представяла в деня, в който миришещата на мастило диплома и е топлила гърдите. Жената хванала химикала и е писала писала писала...докато не и свършила хартията. Сгънала е това послание до Вселената и го е скрила в тайно за нея място.

От тогава са минали още 3 години. Жената отдавна е забравила за въшебното послание, но ВСЕЛЕНАТА НЕ Е. По неведоми божии пътища съдбата я е довела в Италия. Срещнала е я с талантлива и обещаваща млада дизайнерка, която е създавала колекция за Парижката седмица на модата. Тази жена от края на географията се е качила в самолета и е заминала за да стаме дясната ръка за създаването на тази колекция! Седейки в самолета е бръкнала в скрития джоб на портмонето си и точно там за първи път от 3 години отново е видяла вълшебното листче. Докато четяла смелите си и на пръв поглед невъзможни мечти, сълзите са се стичали по ухилените и бузи, а усмивката е озарявала цялото и лице.

- Аз не се отказах, а бях на път да го направя......

Много често можете да видите шедьоврите на тази смела жена да се развяват върху моите бедра и да покриват раменете ми, защото тя е моята майка. Нейния талант и нейната вяра я е довели точно там където цял живот е искала. Била е на косъм да се откаже, но не го е направила а точно тогава господ е проверявал нейната вяра.

Кой от вас някога в живота си е бил на косъм да се откаже?Кой от вас е чакал твърде дълго и е отпуснал ръцете за да каже: "Отказвам се, това не е за мен!"? Кой от вас в момента се чувства така? НЕДЕЙТЕ! Защото точно сега господ може да проверява вашата вяра. Проверява я за да разбере дали това е наистина нещото, което много искате.

Обичайте, ВЯРВАЙТЕ и бъдете смели в мечтите си!

Хареса ли ти статията? -> Сподели я с приятели

Искрено ваша,

Leave a comment

Filtered HTML

  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.