Рецепта за всички приятелства на света.


Замисляли ли сте се защо в определени ситуации се затруднявате да заговорите непознат? Чудили ли сте се някога как лесно да създавате нови приятелства? А бихте ли искали да имате "хапче" за всички приятели на света? В такъв случай ви препоръчвам да отидете на място пълно с деца.

Децата са най-големите учители за откритост, спонтанност и неподправено любопитство към другите.

За да ви обясня какво имам предвид, ще ви споделя едно интересно наблюдение от вчера. На зелена поляна късния следобед дъщеря ми се люшкаше на детска люлка, а баща и, седнал на една пейка с мен я хранеше със солети. По някое време около нас се завъртя още едно детенце. Харесаха му солетите, а и имаше кой да го люшка на втората люлка.

След няма и три минути от другия край на поляната видях към нас да тича друго много симпатично момиченце. Застана пред мен и мъжа ми с широка усмивка и каза:

"Ще ме почерпите ли със солети? Аз сим Сияна"

, - и ни протегна малката си ръчичка.

Леле - казах си аз и се замислих за всичките пъти в които съм се страхувала да поискам нещо от някой и да се отворя с ей такава лекота. - Кога ние възрастните загубваме нашето спонтанно и слънчево дете? Къде по пътя го заместваме от възрастен, сложил себе си в общоприети рамки? Защо?

Наблюдавах децата още малко, потопена в своите мисли. А когато те си тръгнаха, извадих от чантата телефона и се обадих на приятели, който не съм виждала от месеци: "Идваме да ви видим. Чакайте ни след 15 минути."

Честит ден на детето, приятели! Днес е и вашия празник, защото за да прочетете статията до тук, вероятно все някога сте се учили да четете като сте били деца.

 

Хареса ли ти статията? -> Сподели я с приятели

Искрено ваша,

Leave a comment

Filtered HTML

  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.