Защо жените зарязват мъжете и децата си заради пари?


Имам един приятел, който дълги години е живял в охолство и разкош. Основал е собствена компания, наел е най-качествените хора, предоставял е най-качествена услуга и не след дълго при него са дошли славата, жените и парите. Когато станал на 40 е осъзнал, че годините минават и че е крайно време да създаде семейство. Тръгнал е по пътя на най-малкото съпротивление, като взел за жена младата и привлекателната си секретарка. Изиграли са сватба, той я довел в неговия дом, а не след дълго им се родило дете. Всичко било прекрасно, но изведнъж настъпи финансовата криза. Когато условията на пазара се променили, моят приятел не е успял да се пригоди и много бързо е загубил както славата си така и парите.

Заедно с тях си е отишла и жената.

Жената е изчезнала от живота на този мъж, а за спомен му оставила тяхното общо дете. Запознах се с този мъж в най-тежкия момент - разпродаваше си имотите за да покрие дълговете, местеше детето си от частно училище в обикновено и се лишаваше от минималния комфорт. Но тогава ми каза:

"Ние можем с две и с двеста. Ако детето ми се научи да живее с два лева на ден, то ще съм сигурен, че ще може да цени парите и когато живее и с 2000 лв на ден. А богатството ще си го върнем, стига този път да срещна истинска жена."

 

И какво мислите, че е станало? В живота му се появи истинска жена. Такава, която го обичаше не заради парите му и славата, а заради това, което е. Възвърна си цялото богатство и в момента отново води разкошен живот. А детето ли? То е най-земното, интелигентно и възпитано дете, което някога съм срещала.

Преди няколко дни отново се видяхме с този приятел. Молеше ме за съвет.

Майката на неговото дете се е върнала в живота му, молейки за прошка.

Умолява го да я пусне в живота им в името на тяхното дете.

Има ли измежду вас майки и изоставяни бащи? Бихте ли имали куража да посъветвате нещо на този мъж? Какво бихте направили ако бяхте на мястото на жената? Какво бихте направили ако бяхте на мястото на мъжа?

 

Хареса ли ти статията? -> Сподели я с приятели

Искрено ваша,

Comments ( 1 )

  • Ники89 says:

    Здравей.Много важна тема засягаш.За съжаление все по често се случва това не само в България но и по цял свят.За мен постъпката на първата му жена е предателство.Има една приказка веднъж предател,цял живот предател.Загубеното доверието е като счупена ваза може да я залепиш но няма да е като нова :(

Leave a comment

Filtered HTML

  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.