Най-голямата грешка, която правят жените.


Когато бях малка, моите родители постоянно ме взимаха на рождени дни, сватби, кръщенета и други събития, организирани от техните приятели. Докато другите деца си играеха в съседната стая, аз обичах да сядам под масата и да слушам "приказките" на възрастните.
- Моят е голям страхливец - казваше едната приятелка. - От години го карам да заминем за чужбина, а той все се опъва и си стои до гъза на своята мама.
- Ох, мила - намесваше се другата, - добре, че въобще се прибира. Аз моя го виждам само по Коледа и по Великден. През останалото време не знам къде се шляе.
- Това нищо не е, момичета. Моят? Един голям чук е - възмущаваше се третата. - Казвам му "обичам те", а той ме гледа и ми вика "лъжеш".
Имаше и четвърта. Тя никога не говореше лошо за своя мъж, а когато останалите жени я питаха, тя винаги отговаряше, че е най-прекрасният съпруг на света.

След четвъртата водка и поредната чаша вино обикновено се разиграваха обществени семейни скандали. Първите три жени хвърляха пиперливи забележки в посока на своя мъж и очевидно го засрамваха пред всички.
- Виж се на какво приличаш - негодуваше първата. - Как отново можа да се напиеш като свиня?
- Иване, отново започваш с тези пошли анекдоти - подхвърляше втората. - Как досега не си се научил да се държиш прилично в обществото?
- Кольо! Кольо, бе. Хайде да си ходим, че на децата им се спи - повтаряше през пет минути третата. - Не се ли наигра на тези карти вече. Все едно утре ще настъпи краят на света.
А последната? Последната винаги сядаше от лявата страна на своя пийнал съпруг, гушкаше го нежко и започваше да му мърка нещо на ухото като малко сладко котенце. А не след дълго той заставаше прав до масата и казваше, че е уморен и иска да си ходи.

Оттогава са минали повече от двадесет години, а историите на тези жени и техните мъже са се развили по един много интересен начин. Мъжът на първата я напусна след 10 години брак и се ожени за по-млада женая като много скоро след това и двамата заминаха да градят новия си живот в чужбина. Мъжът на втората, се оказа, че през цялото време е имал друго семейство в съседния град. След като жена му го разкри, той си събра багажа и замина. Чукът на третат си намери работа, която да го държи възможно най-далеч от дома му. Печели колкото да свържат двата края, а жена му все така продължава да недоволства от него.
Четвъртата ли?
Направи мъжа си милионер. Обиколили света, отгледали и изучили две деца, построили къща, осигурили си спокойна старост, а в момента се забавляват, докато се радват на своите внуци.

Питах я какво различно е направила от своите приятелки за да постигне всичко това. Изглеждаше и четирите имаха еднакъв старт - сходно образование, сходен материален статус, сходни сфери на работа, но само последната изгради живот на своите най-смели мечти. И тя ми отговори:
- Моите приятелки винаги мислеха, че моят съпруг е най-невероятният мъж на света. - каза тя. - Но това не беше и не е така.
Както и всеки човек, той също има недостатъци. Аз обаче, никога не му казвах за това.

"За сметка на това го хвалех за нещата, които правеше добре, и винаги добавях по-малко от желаната истина."

Не му казвах, че е мързелив, в моментите, в които трябва да е най-мобилизиран, а му казвах, че винаги се справя възможно най-добре със задачите, които си поставя. Не му вдигах скандали за това, че е неемоционален и никога не казва, че ме обича, а му говорех колко много се възбуждам от това да ме гали с нежни думи.

"А най-важното - НИКОГА, абсолютно никога не му се карах пред другите хора."

Женат,а която говори лошо на мъжа, буквално го кастрира - каза ми тя. - Тя е могла да го боготвори преди, но каже ли, че е тъп, скучен, мързелив или чук, смятай, че той ще се ПРЕВЪРНЕ В ТОВА. А казва ли му колко е прекрасен, силен и велик, той отново ще се превърне в това.

Мили дами, на колко от вас ви се е случвало да понечите да кажете нещо лошо на мъжа до вас? Кога за последно сте се оплаквали от спътника в живота си на приятелка? Колко често се чудите защо мъжете на другите жени успяват, а вашият не?

Мъжете са като цветята. Поливаш ли ги с чиста вода и даваш ли им любов и грижа, те ще отвръщат с два пъти повече от това. Поливаш ли ги с мръсна вода и забравяш ли да им отделяш време, те рано или късно ще изсъхнат и ще престанат да ви радват със своята красота.

Помислете дали искате да вдъхвате аромата на разцъфналите цветя или да имате сухи бурени в саксия. Помислете дали искате да получавате всичко най-добро от мъжа или да останете след време до разбито корито.

С любов
Олга Н

 

Comments ( 2 )

Leave a comment

Filtered HTML

  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.