Жените не са маймуни.


През първите ми години в България попаднах на една народна мъдрост. Тя гласеше:

"Жените са като маймуните, пускат се от един клон само ако са хванати за друг."

Тогава единствено се впечатлих от изобретателността на метафорите в родния ни фолклор, като отбелязях за себе си, че нито в една друга страна по света не съм срещала тази фраза. И чак няколко години по-късно разбрах какво е искал да каже авторът й... вероятно изоставен от някоя жена мъж.

И аз съм жена, и на мен ми се е случвало да изоставям мъж. Не един, не двама, а цели трима. Затова сега ще ви разкрия една тайна за това кого, кога и как хваща жената. А за целта ще ви разкажа една история.
Имах една клиентка, която е живяла с мъжа си 15 години в нещастен брак. Живяла е по навик - заради детето, a отчасти и заради сигурността, която той й е давал, защото тогава тя е нямала нито образование, нито работа. През цялото това време се оглеждала за друг мъж, но уви, не попадала на подходящия.
Тогавашният й съпруг, макар да бил мърморко и ленивец, щом се стигнело до леглото, изведнъж ставал най-прекрасният мъж на света. На сутринта той пак се превръщал в ужасното чудовище и така до следващата нощ.
В един прекрасен ден тази дама решила да се запише на курсове по счетоводство за да си намери работа и да не зависи изцяло от своя мъж. Речено-сторено. След няма и 6 месеца тя вече работеше в хубава компания и изкарваше пари, с които можеше да покрива своите разходи и тези на дъщеря си.

Появи се в офиса ми някъде в този период. Беше срещнала МЪЖА, но не знаеше как да го каже на тогавашния си съпруг. Попитах я какво се е случило, че след 10 години безспирно търсене изведнъж да срещне този мъж, и тя ми отговори със следното: "През последните 14 години аз доброволно седях вързана за моя съпруг. Сексът, който обожавах, ме държеше плътно до него и не ми даваше свободата нито да мисля, нито да виждам какво се случва наоколо. В момента, в който го осъзнах, прекъснах тази невидима нишка и очите ми се отвориха. Година по-късно срещнах бъдещия си МЪЖ."

Ако препрочетете думите на тази дама, ще видите какво послание се крие между редовете. А то е:

"За да може дори да забележи друг мъж, жената трябва да е пуснала предишния."

Жената е тази, която храни мъжа със сексуалната си енергия. Последното особено се отнася за задоволените жени. Тя му отдава - той приема. Между тези двама партньори съществува една невидима нишка, която ги връзва един към друг. Колкото по-сигурна и по-задоволена е жената, толкова повече енергия ще отдава на своя мъж. Когато това се случва, тя и да има желание, няма как да пренасочи енергията си към друг мъж. Защо? Защото за другуя мъж просто няма да остане.

Когато жената срещне друг партньор, това означава едно-единствено нещо - тя отдавна е решила за себе си, че предишният не е подходящ за нея. Можете да си мислите, че още се държи за вашия клон, но за щастие или за жалост не е така. Точка.
В такива ситуации може и да няма физическа проява на така наречената изневяра или смяна на мъж и нещата да са си по старому. НО. Жената няма да дава на мъжа си същата сексуална енергия, както преди. Това се проявява не само чрез по-малкото желание за секс, а и чрез несполуките при мъжа. Изведнъж ще му секнат силите за работа, ще изникнат проблеми, ще започне да печели по-малко и ще е доста по-нещастен.

Енергията е клонът, който държи жената във връзката, и само тя знае кога да го пусне, за да полети насреща към новия мъж.

Хареса ли ти статията? -> Сподели я с приятели

С любов,

Comments ( 1 )

  • Рокси says:

    Ама, не знам защо само за жените да се отнася тази поговорка. Мъжете също го правят това- не пускат клона, докато не хванат нов. Хайде малко да осъвременим фолклора и стига с тоя сексизъм. На мен лично ми се е случвало мъж, с който съм "да хване нов клон, преди да пусне моя".

Leave a comment

Filtered HTML

  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.