Мъжът се развива, само когато жената иска. ДАЛИ?


В продължение на дълъг период от време ИСКАХ. Подхранена от идеята "Мъжът се развива, само когато жената иска" изисквах скъпи подаръци, луксозни почивки, по-голямо жилище, по-голяма кола, по-хубави дрехи NON STOP. Бях приела идеята БУКВАЛНО и искането се превърна в самоцел. Голяма грешка, голяма грешка!

За тези от вас, които искат или са на път да го прeвърнат в свой навик, ще кажа следното: 

"Искането наистина тласка мъжа към развитие. Но между САМОЦЕЛНОТО искане и ИСКРЕНОТО искане има огромна разлика."

Първото го правиш с нагласата "Защото така", или "Нали съм жена, това му е работата на мъжа", или още по-добре "Така ще направя мъжа си богат". Така не само няма да направиш мъжа си богат, а ще го докараш до изтощение или до нервна криза. Мога от личен опит мога да кажа, че правилото със самоцелното искане работи. Но само през първите 6 месеца. Партньора ти получава оргомен стимул за развитие, влиза в режим "ТРЯБВА да го направя иначе какъв мъж съм аз" и работи на пълни обороти. Рано или късно прегрява, не вижда смисъл защо да го прави и ти сервира нервен срив поднесен върху златна чиния. Другият сценарий е такава история да свърши като приказката за рибаря и за златната рибка. 

Не ме разбирай погрешно. Искането, както и даването са два много важни елемента в едно партньорство. Ако жената дава, трябва да може и да получава, така се запазва балансът в природата и всеки се чувства нужен в тази връзка. Най-важното, което трябва да разбереш, обаче, е ЗАЩО искаш? Ако успееш да намериш отговор на този въпрос и да го споделиш с партньора си, ще си проявила ИСКРЕНОТО искане.

Отговярянето на въпроса "ЗАЩО", от една страна ще помогне на ТЕБ да разбереш каква НУЖДА стои зад всяко желание, а от друга, ще помогне на партньора ти да види в теб човешко същество, вместо мрънкащо и изискващо създание. Нека ти дам няколко примера. Вместо да  искаш скъпи бижута, помисли дали просто нямаш нужда мъжа ти да прави по-често комплименти. Или вместо ремонта, за който му чоплиш мозъка от година, помисли дали просто нямаш нужда от промяна. Начина, по който той ще ЗАДОВОЛИ нуждата ти от промяна, може да е доста по-различен от прекарването на три месеца в ремонтни работи. Ще те заведе на почивка или при стилист и така всички ще са happy. 

Години наред наблюдавах как родителите ми се караха за външния вид на баща ми. Той обичаше карирани ризи по къс ръкав и удобни спортно-елегантни обувки, а тя изискваше той да се облича с костюми, вратовръзки и официални лачени обувки. Ако му беше казала още преди 25 години, че всъщност ИМА НУЖДА от това да се чувства приета от другите и това няма НИЩО ОБЩО с външния му вид, можеха да избегнат стотиците конфликти и да намерят друго НЕкомпромисно решение на този проблем.

Много често фантазираме, че ако получим конкретното нещо, най-накрая ще постигнем щастието и ще се успокоим.
Не винаги това е реалността. Обикновено, след едното желание идва второто, след него - третото, четвъртото и така до безкрайност. Уж сме удовлетворили искането, а то вместо да спре, стимулира още по-голям апетит. Защо се получава така? Защото искането често е симптом на незадоволената нужда и докато тя не бъде намерена и изговорена с партньора, влизаме в един порочен кръг. Порочността на кръга не идва от затворената му форма, а от това, че не сме искрени един с друг. А за да признаеш нещо пред другия, първо трябва да го направиш пред себе си.

Баща ми често повтаряше: "Всички скандали в едно семейство се случват заради пари". Аз бих казала: 

"Голяма част от скандалите в едно семейство се случва заради неисказаните нужди."
 

Хареса ли ти статията? -> Сподели я с приятели

С любов,

Leave a comment

Filtered HTML

  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.