Щом тя го може, ще можеш и ти!


Оксана е най-близката ми приятелка от детството.
Израснахме заедно, заедно правихме и белите, заедно и ядяхме бой. Тя е феноменален човек с огромно сърце и безброй постижения в живота - пише, пее, свири на пиано, изнася благотворителни концерти, помага на деца в неравностойно положение, обикаля целия свят и работи в ООН. При все това е и съпруга, и майка на 5-годишно дете.

Ще кажеш: "Какво пък толкова? Просто още една жена с големи амбиции и повече воля." Имаш право, но те каня да разбереш какво необичайно има във всичко това. Оксана е кривогледа (буквално) и се е родила с 50% загубено зрение, а към сегашна дата зрението й е само 25%. Това е човек, който от малък може да чете само когато книгата е допряна до носа му. Това е човек, който пресича пътя на пешеходна пътека без светофар, само благодарение на развития си слух.

Това също е човек, който издаде първата си стихосбирка, преди да навърши шестнадесет, и изнесе първия си концерт като тийнейджър. Това е човек, който завърши ДВЕ висши образования (второто с официална молба за подкрепа от президента и последвала среща с него лично). Оксана работеше в държавното радио, в държавния вестник и беше член на официалните делегации на Молдова в чужбина години наред. Това е жена, чийто дом ВИНАГИ е бил пълен с приятели и за чиито любовни истории слушах по цели нощи. Това е жена, която днес е и прекрасна съпруга за мъжа си и майка-пример за детето си.

Веднъж я попитах какво мисли за своето положение и за влошаващото се зрение. Отговорът, който последва, дойде като един от големите уроци в живота ми и ме хвърли в размисли за цяла нощ. Тя каза: 

"Няма какво да го мисля, Оля. Аз съм СПЕЦИАЛНА и съм благодарна на Господ за това."

Тази жена живее живота на най-смелите си мечти и го прави не ВЪПРЕКИ недъга си, тя го прави ЗАРАДИ него. Тя е моето вдъхновение, пример за безстрашие и липса на ограничения, и абсолютна вяра в себе си и в света. А щом тя направи всичко това, помисли какво можеш да направиш и ти? Не утре, не когато отслабнеш, не когато получиш и това и онова образование, а СЕГА? С какво си СПЕЦИАЛНА и как това може да помогне на съпруга ти, на децата ти, на теб самата и на света?

Хареса ли ти статията? -> Сподели я с приятели

Взе ли подаръка ми? -> Направи го ТУК

Искрено Ваша,

Leave a comment

Filtered HTML

  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.