Спри да помагаш, АКО...


Спри да помагаш, АКО...

Случвало ли ти се е да помогнеш на някого, а в момент, в който си имала нужда от неговата помощ, той да не ти я даде?
Много вероятно е поне веднъж, в един от такива моменти през главата ти да са минали мисли, като "Как може да е такъв неблагодарник?" или "Защо изобщо си губих времето?", или "Край. Отсега нататък всеки сам за себе си."

Ако в момента се намираш в такава ситуация, СПРИ. Ако правиш добро на някой друг и очакваш от същия този човек взаимност, тогава извършваш НЕ добро, а ТЪРГОВИЯ. Аз на теб - ти на мен. Сметките ни са чисти. Този принцип за практикуване на алтруизъм много добре работи като закон в тайните общества, като например при масоните. Но вселенските закони действат на различен принцип.

Вселената е изобилна и ако приемеш това изобилие за аксиома или даденост, тогава доброто, което правиш на някого, ще се върне при теб от НЯКОЙ ДРУГ под някаква ДРУГА ФОРМА. Освен това се замисли - защо го правиш? Ако е ЗАРАДИ някого или нещо - СПРИ. Ограбваш се и се лишаваш от сили. Помагай заради удоволствието, което ТО носи на теб, прави го от сърце и ще се зареждаш с всяка измината крачка.

Грижи се за партньора си само ако ти го искаш, а не защото искаш нещо от него.
Помагай на приятелите си само ако на теб ти носи радост, а не защото не искаш да ти се обидят. Споделяй знания, информация, умения - само ако така се зареждаш от даването, а не защото си чула, че по този начин ще привлечеш повече клиенти.

Знаете ли, че всеки ден абсолютно безвъмездно отговарям на десетки е-мейли и съобщения с въпроси от дами от цял свят? Понякога ми отнема по час-два, за да напиша отговор на някой от е-мейлите, понякога повече. А знаете ли, че само 5 на 100 от момичетата, на които отговарям, ми връщат обикновено "Благодаря". И въпреки това продължавам да го правя. Аз нямам нужда от тяхното "благодаря", въпреки че винаги е приятно. То е въпрос на възпитание и си е за тяхна сметка.

Правя го не толкова заради тях, колкото заради себе си. Даването ме зарежда много повече, отколкото предполагате - изпълва ме с жизненост, зарежда ме с енергия и ражда в мен идеи за цял един живот. Аз знам, че Вселената е изобилна и винаги ще се погрижи за мен, като се прояви чрез щедростта или помощта на някой друг. Сега го знаеш и ти.

Свърза ли се с тези мисли? Тогава сподели тази статията с любима приятелка.

 

Искрено ваша,

 

Leave a comment

Filtered HTML

  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.