Противоположностите се привличат. Срещаме го по женските списания, в рекламите на мъжките парфюми, самобръсначки, прахове за пране и кренвирши, по форумите, по популяните сайтовете и в празничние публикации във Facebook. Чували сме го толкова пъти, че казано отново, звучи като клише. Приемаме го за безусловна истина без да се замисляме, дали изобщо носи някакъв смисъл. И ето ме мен, феята на връзките в разгара на празника на любовта, заела се с важната задачата да разбули тайната на привличането.

Съвсем наскоро на едно вечерно събитие, където хората лавират измежду масите с по чаша питие и говорят за живота, бизнеса и смъртта, се натъкнах на нещо много интригуващо. Трима души, двама от които в двойка, говориха много оживено за нейно величество ИЗНЕВЯРАТА.

Защо величество ли? Ами защо по темата са написани толкова книги и статии, изговорено е толкова много и са проляти толкова сълзи, че другояче не може и да я наречеш.

Представи си една спокойна делнична вечер.

Бракът не е ли отживелица?
Не е ли демоде в днешно време хората да се женят?
Променя ли нещо един печат в паспорта?

Кристина е на четиридесет.
Живее в Одеса, работи в голяма търговска фирма и се грижи за своето дете. За годините си и за майка, отгледала детето си сама, изглежда ЗА-ШЕ-МЕ-ТЯ-ВА-ЩО. Макар че, ако се разходите из този град, ще забележите, че огромна част от жените изглеждат по този начин. Конкуренцията е жестока.

В продължение на дълъг период от време ИСКАХ. Подхранена от идеята "Мъжът се развива, само когато жената иска" изисквах скъпи подаръци, луксозни почивки, по-голямо жилище, по-голяма кола, по-хубави дрехи NON STOP. Бях приела идеята БУКВАЛНО и искането се превърна в самоцел. Голяма грешка, голяма грешка!

За тези от вас, които искат или са на път да го прeвърнат в свой навик, ще кажа следното: 

Преди много време Господ създал десет мъже. Единият орял земята, другият пасял овце, третият ловял риба... Минало известно време и мъжете отишли при Бога със следната молба:

През първите ми години в България попаднах на една народна мъдрост. Тя гласеше:

Когато бях малка, моите родители постоянно ме взимаха на рождени дни, сватби, кръщенета и други събития, организирани от техните приятели. Докато другите деца си играеха в съседната стая, аз обичах да сядам под масата и да слушам "приказките" на възрастните.
- Моят е голям страхливец - казваше едната приятелка. - От години го карам да заминем за чужбина, а той все се опъва и си стои до гъза на своята мама.

Имам един приятел, който дълги години е живял в охолство и разкош. Основал е собствена компания, наел е най-качествените хора, предоставял е най-качествена услуга и не след дълго при него са дошли славата, жените и парите. Когато станал на 40 е осъзнал, че годините минават и че е крайно време да създаде семейство. Тръгнал е по пътя на най-малкото съпротивление, като взел за жена младата и привлекателната си секретарка. Изиграли са сватба, той я довел в неговия дом, а не след дълго им се родило дете. Всичко било прекрасно, но изведнъж настъпи финансовата криза.