Започвайки тази рубрика, ми се искаше да каня възрастни, наживели се, успешни в личен и в професионален план мъже. Представях си ги като хора, които са се сдобили с богат житейски опит, които са общували с много и различни жени и имат какво да кажат на дамите, четящи този сайт.

Представи си една спокойна делнична вечер.

Оксана е най-близката ми приятелка от детството.
Израснахме заедно, заедно правихме и белите, заедно и ядяхме бой. Тя е феноменален човек с огромно сърце и безброй постижения в живота - пише, пее, свири на пиано, изнася благотворителни концерти, помага на деца в неравностойно положение, обикаля целия свят и работи в ООН. При все това е и съпруга, и майка на 5-годишно дете.

Съвременният свят на изкуствената красота, на холивудските филми, на безкрайните рекламни послания от билбордовете до подложките за хранене в ресторантите се стреми да налага на жените стереотипни роли - "бизнес дама", "уличница", "блондинка", "добра майка". Но всяка представителка на нежния пол е уникална и не се вмества в нито един шаблон. Именно за това говори в книгата си психоложката Юлия Свияш. Тя не преследва щастието Тя изобщо нищо не преследва! Тичането подир щастието е най-популярният и най-глупавият спорт.

"Няма свестни мъже! Уж има много, а като тръгнеш да ги оглежда-а-ш... "Мани, мани" или "Срещам се с много мъже ежедневно, работата ми е такава. Но нито един от тях не става. Къде са другите?" Това са едни от най-честите реакции, които получавам от вас.

Случвало ли ти се е да наблюдаваш скандал между мъж и жена?

В продължение на дълъг период от време ИСКАХ. Подхранена от идеята "Мъжът се развива, само когато жената иска" изисквах скъпи подаръци, луксозни почивки, по-голямо жилище, по-голяма кола, по-хубави дрехи NON STOP. Бях приела идеята БУКВАЛНО и искането се превърна в самоцел. Голяма грешка, голяма грешка!

За тези от вас, които искат или са на път да го прeвърнат в свой навик, ще кажа следното: