Четиво за 6 мин

Защо мъжете не ходят тренинги? Защо клиентите от силния пол са рядкост в кабинетите на психотерапевтите, а семинарите за отношенията между двата пола гъмжат от жени? Ако попиташ случайно срещнат мъж, най-вероятно ще ти отговори: „Мога да се оправя и сам“, „Защо ми е психолог, като си имам приятелка?“, „Тия глупости с чувствата са за жени.“

- Къде най-често грешат жените в избора на партньор и защо любовта им "бяга"?
Това бе един от въпросите, който ми зададе в ефир водещата на "Всеки следобед с Криси" преди по-малко от два часа.

Реших да разширя отговора си, докато го споделям с вас. Сигурна съм, че ще ви бъде от полза.

Ключ №1 - МОТИВАЦИЯ. Коя е твоята мотивация и как може да ти помогне да направиш онова, което отлагаш? Вземи един лист хартия и напиши всичко, което ще бъдеш или ще получиш, ако по магически начин намериш това време. Ако не успееш да се сетиш за нищо, значи нямаш нужда от това време. Намери си друго желание и пусни чувството за вина, което вероятно изпитваш от отлагането.

Ключ №2 за намиране на...

от гост-автор Соня Ангелова

Случвало ли ти се е, да се намираш в труден период след тежка раздяла?
А да се измъчваш от това, че си сама – да се плашиш от думата „необвързана“ и да те побиват тръпки, когато си представиш, че и тази вечер трябва да заспиваш сама в студеното си легло?

Гледала ли си филма "Рататуй"? Ако не си - горещо ти го препоръчвам. Освен че е много забавен като анимация, филмът онагледява една много важна част от вътрешния ни свят.

Вчера на женските практики си поговорихме за по-предната среща, в която пускахме страховете. И една от дамите попита дали има начин да държим тези страхове под контрол. Отговарям: "Няма нужда. Щом има страхове, има и контрол. И колкото по-силни са те, толкова повече ще се засилва контролът."

Съвременният свят на изкуствената красота, на холивудските филми, на безкрайните рекламни послания от билбордовете до подложките за хранене в ресторантите се стреми да налага на жените стереотипни роли - "бизнес дама", "уличница", "блондинка", "добра майка". Но всяка представителка на нежния пол е уникална и не се вмества в нито един шаблон. Именно за това говори в книгата си психоложката Юлия Свияш. Тя не преследва щастието Тя изобщо нищо не преследва! Тичането подир щастието е най-популярният и най-глупавият спорт.

"Няма свестни мъже! Уж има много, а като тръгнеш да ги оглежда-а-ш... "Мани, мани" или "Срещам се с много мъже ежедневно, работата ми е такава. Но нито един от тях не става. Къде са другите?" Това са едни от най-честите реакции, които получавам от вас.

Случвало ли ти се е да наблюдаваш скандал между мъж и жена?

Срешала ли си някой, който да те е "омагьосал" от пръв поглед?
Познаваш ли хора, които са кумири на всички и само с присъствието си карат другите да се чувстват много добре?
А знаеш ли, че общото между такива личности е тяхното обаяние?

Чух превъртането на ключа на входната врата, скърцането на металната дръжка, а след секунда огледах силуета й по халат и ролки на главата.
- Какво е станало, че звъниш като на пожар? - попита тя.
- Аз, аз - казах задъхано от вълнение и от тичане, - аз спечелих! Виж лентата, виж титлата. Състезавах се с 5 други момичета, но избраха мен. МЕН!
Последва кратко мълчание. Тя напипа ключа за лампата в коридора и освети малкото помещение. Погледна ме с изненада и учудване.
- КОЙ е гласувал за теб? - попита тя.

Страници